2018. máj 11.

Milyen szülők vagyunk a digitális világban?

írta: HajniFulop
Milyen szülők vagyunk a digitális világban?

Egy elgondolkodtató teszt kérdései

DQ-teszt (Google-form)

 

A szülők kiemelkedően fontos szerepet játszanak abban, hogy gyerekük magabiztosan tájékozódjon  a világban, ezen belül a digitális térben is. Az ahhoz való viszonyulást, az abban való jártasságot, tudatos jelenlétet a szülői minták, a szülői attitűdök, a szülői szokások és az együtt töltött idő, az együttes médiafogyasztási élmények jobban meghatározhatják, mint az iskolai tanulás elemei. Ebben a pár perces, DQ-, vagyis digitálisintelligencia-tesztben felmérheti, hogy szülőként ön milyen hozzáállást mutat gyereke digitális médiajártasságával és élményvilágávall kapcsolatban. A kérdések „coacholnak”, azaz rávezetnek a megfontolandó, a továbbiakban kihasználható lehetőségekre.

Az eredeti tesztben ilyen eredmények jöhetnek ki:
„Milyen szülő vagy a digitális világban?” -> példakép; gyakorlatias; katonás; haverkodó; kívülálló. (A tesztet fordította M.L., de angol eredeti is megoldható.)

A teszt eredetije és még több információ a digitális intelligenciáról angolul itt található. (A kitöltés névtelen, csak összesített adatok lesznek láthatóak.)
Az eredményeket a Resulis programra (lásd alább) érkezőkkel a workshopon közösen fogjuk megbeszélni. 

ReSuli módszertani kisegyetem - Workshop
 Budapest, 2018. május 12., szombat, 8.30 – 16.30.

Helyszín: Budapest, 1077 Csányi utca 7. fsz. kapucsengő 88.
Jelentkezés itt, minden további részlet itt.
További kérdés: hfulop kukac gmail.com
Facebook és Messenger: https://www.facebook.com/hfulop

 

Szólj hozzá